Wij lopen dit jaar voor : Stichting Ambulance Wens

Wij hebben elk jaar een goed doel waar wij geld voor inzamelen. Dit jaar is dit Stichting Ambulance Wens.

RunningFlyer2017

ambulancewens

De Stichting Ambulance Wens bestaat

sinds 2007 als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten.

Voorbeelden van wat  voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting betekenisvol is, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Eenvoudige zaken maar belangrijk.

De Stichting is begonnen als een lokaal initiatief maar heeft door de jaren een landelijke dekking gekregen. In januari is in Theater Carré in Amsterdam het 10 jarig jubileum gevierd!

Sinds  2012 beschikt de Stichting over een eigen vakantie huis, het Jan Bos Huis, in de bossen van Beekbergen.De patiënten mogen gratis gebruik van dit huis maken en kunnen één familielid mee nemen, men mag hier maximaal 3 dagen verblijven en onze vrijwilligers blijven erbij voor de verzorging.

In de week van 18-22 april houden wij een deur tot deur collecte in verschillende wijken in Spijkenisse en Zuidland om geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens. Wij hopen u op deze manier te treffen, als u ons gemist heeft kunt u ook doneren via de link op de linkerzijde van deze pagina.

 

sticker