Overhandigen cheque aan SWO

Het goede doel in 2018 van Stichting Estafetteloop was Stichting Welzijn Ouderen in Spijkenisse.
Wij hebben verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de derde herfstloop,  een 5 en 10 kilometer prestatieloop langs en door de Maaswijk. De loop was zeer succesvol met veel inschrijvingen en voor de eerste keer ook een kidsrun waarvan de opbrengst volledig ten goede gekomen is aan het gekozen doel.

Alleen al door de prestatieloop en extra giften hebben wij €739,40 opgehaald.

Verder werden in het jaar verschillende collectes gehouden op de markt en een week lang een deur tot deur collecte in de verschillende wijken van Spijkenisse. Wij hebben dit allemaal opgeteld en op 23 januari jongstleden hebben voorzitter Bob Westerduijn, vergezeld van mede bestuursleden Brigitte Ooms en  René Meijwaard  een cheque van € 2052,27 overhandigd aan Rob Janssen van SWO. Met het geld wil Stichting Welzijn Ouderen een nieuwe bewegingsactiviteit opzetten voor senioren die niet gewend zijn te bewegen. Dit wil de SWO bewerkstelligen, door het inzetten van beweeg- en spelcomputers, zoals de Wii-fit en Virtual reality. Zo kan men op een leuke, speelse manier, toch (weer gaan) bewegen.
Ook dit jaar zal de Stichting zich weer inzetten voor een lokaal goed doel, We kiezen steeds een ander doel, waar mensen in Spijkenisse een binding mee hebben.’ aldus voorzitter Bob Westerduijn. Dit jaar is dat Hospice de Waterlelie. Zeker is ook dat de prestatieloop in het laatste weekend van oktober een vaste waarde blijft op de hardloop kalender.
De Stichting wil alle sponsoren die onze evenementen mogelijk gemaakt hebben hartelijk danken. Een speciaal woord van dank aan de gemeente Nissewaard die ons geholpen heeft met alle vergunningen en faciliteiten die bij het organiseren van een prestatieloop nodig zijn!